Нардепи переглянуть тарифи на газ

Читать на русском
Робоча група Верховної Ради України з питань вивчення обґрунтованості формування тарифів перегляне ціни на газ.

Робоча група Верховної Ради України з питань вивчення обґрунтованості формування тарифів перегляне ціни на газ.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Михайло Довбенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

За словами нардепа, встановлена роздрібна ціна на природний газ у розмірі 7,188 тис. грн за 1 тисячу кубометрів, за попередньою оцінкою матеріалів, наданих робочій групі, завищена.

Іван КириленкоНародний депутат України
Кириленко пообіцяв, що до 7 травня фракція "Батьківщина" доб'ється зниження тарифів на газСказано 16 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Коли ми торкнулися тарифів, то побачили, наскільки корумпованою є система видобування, транспортування та постачання газу в нашій державі. Ми дуже важко відриваємося від корупційних відносин. Наприклад, з 2012 року «Укрнафта», яка видобула за ці кілька років більше 7 млрд кубометрів газу, жодного кубометра не надала населенню України. Це ненормально, коли українська компанія, яка належить державі, не постачає для населення газ, який міг би бути набагато дешевшим за імпортний», – наголосив Довбенко.

Як стверджує політик, ухвалений Верховною Радою закон про ринок газу суттєво зменшив корупцію у цьому секторі, але на цьому не можна зупинятися і боротьбу з корупцією потрібно продовжувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: