Російським авіакомпаніям заборонено польоти до України – Яценюк

Читать на русском
Кабінет міністрів заборонив польоти російських авіакомпаній до України. В першу чергу заборона стосується «Аерофлоту» і «Трансаеро».

Кабінет міністрів заборонив польоти російських авіакомпаній до України. В першу чергу заборона стосується «Аерофлоту» і «Трансаеро».

Про це на засіданні уряду заявив премьер-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Кабміну.

«Немає що робити російським літакам з російськими триколорами в українських аеропортах», – сказав Яценюк, доручивши повідомити про відповідне рішення російській стороні.

Україна оштрафувала російські авіакомпанії на 600 млн гривеньМіністерство інфраструктури за порушення російськими авіакомпаніями українського повітряного простору виписала штрафів більш ніж на 600 млн гривень.

Уряд також заборонив транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, «якщо вони містять товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу».

Яценюк також зазначив, що відповідно до рішення РНБО, є пряма заборона на використання російського програмного забезпечення. Зокрема йдеться про ПЗ компанії «Лабораторія Касперського».

Прем’єр доручив Державній службі спецзв'язку і телекомунікацій невідкладно відключити оновлення програми, її придбання та використання в органах державної влади.

Нагадаємо, на початку вересня Рада національної безпеки і оборони затвердила перелік санкцій проти 105 юридичних і 388 фізичних осіб з Росії та України. Через два тижні Президент Петро Порошенко підписав указ про рішення РНБО, а 22 вересня санкції офіційно вступили в дію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: