Порошенко відповів на ще одну петицію

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко відповів на петицію щодо вiдмiни грошової застави для коррупціонерів.

Президент України Петро Порошенко відповів на петицію щодо вiдмiни грошової застави для коррупціонерів.

Відповідна петиція на сайті Президента зібрала понад 32 тисячі голосів, інформує «Слово і Діло».

Глава держави повідомив про підтримку пропозиції про недопущення застосування до осіб, які підозрюються чи обвинувачуються у вчиненні тяжких чи особливо тяжких корупційних злочинів, такого запобіжного заходу, як застава.

Напиши листа Президенту: детально про електронні петиціїЗа задумом авторів закону про петиції, вже за рік електронні звернення повинні стати нормою і для парламенту, і для уряду.

«Необхідно законодавчо запровадити обмеження щодо застосування застави до високопосадовців, які підозрюються чи обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів. Саме тому одним із важливих завдань для парламенту є розгляд законопроектів із зазначеного питання та вироблення компромісу щодо законодавчих змін у частині обмеження застосування застави до корупціонерів», – сказав Порошенко.

«Зважаючи на викладене, Верховній Раді України запропоновано за результатами всебічного обговорення внесених законопроектів ухвалити закон, який би врегулював питання щодо застосування запобіжних заходів до осіб, які підозрюються чи обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів», – додав Президент.

Нагадаємо, напередодні Президент відповів на перші електронні петиції, які набрали більше 25 тисяч голосів на його інтернет-сайті. Зокрема, про призначення Міхеіла Саакашвілі прем'єр-міністром України, скасування розмитнення на імпорт автомобілів і права українців володіти вогнепальною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: