Членство України в Радбезі ООН не спричинить прогресу на міжнародній арені – експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

Членство України в Радбезі ООН не вирішить ситуацію на Сході й матиме суто іміджеві наслідки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог-міжнародник Ілля Заводовський, аналізуючи заяву МЗС про те, що Україна може увійти до списку непостійних членів Ради безпеки ООН.

«Рада безпеки ООН складається з непостійних та постійних членів, які мають право вето. Додатково до непостійних членів є ті, що обираються на декілька років. По суті, в цьому не має нічого надскладного, надзвичайного, тобто це нормальна процедура. Крім того, Україна до цього вже була кілька разів непостійним членом Радбезу ООН», – проінформував політолог.

За його словами, в Україні є досить багато впливових людей, через яких можна лобіювати свої інтереси.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в Україні буде відкритий офіс підтримки ООНСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Проте поступок на міжнародній арені це не дає. Це лише певною мірою іміджевий прект. Додатково Україна не матиме права вето і це ніяк не вирішить ситуацію на Сході. Так, звичайно, з'являється кілька додаткових важелів, але з урахуванням сьогоднішньої ситуації, де союзником України є США, Великобританія та інші країни, це не дасть додаткових позитивних результатів», – пояснив експерт.

Як відомо, нещодавно Президент України Петро Порошенко закликав Раду Безпеки ООН позбавити Росію право вето, через яке Рада не в змозі ефективно виконувати свою функцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: