Порошенко відповів, чому не може призначити Саакашвілі прем'єром

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко відповів на перші електронні петиції, що набрали понад 25 тисяч голосів на його інтернет-сайті.

Президент України Петро Порошенко відповів на перші електронні петиції, що набрали понад 25 тисяч голосів на його інтернет-сайті.

Зокрема, у відповіді на петицію №22/001606-еп про призначення Міхеіла Саакашвілі прем'єр-міністром України Президент пояснив, що протягом поточного року це зробити неможливо, пише «Слово і Діло».

Так, у тексті відповіді йдеться про те, що питання зняття чи призначення голови уряду лежить не лише в компетенції Президента, але й Верховної Ради, яка може визнати роботу уряду незадовільною – й у такому разі звільнити чинного прем'єр-міністра. При цьому, відповідно до закону, питання відповідальності Кабінету міністрів протягом чергової сесії після подання Програми діяльності уряду не може виноситися на розгляд парламенту протягом року, тобто – до грудня 2015 року.

Напиши листа Президенту: детально про електронні петиціїЗа задумом авторів закону про петиції, вже за рік електронні звернення повинні стати нормою і для парламенту, і для уряду.

«Питання про відповідальність Кабінету міністрів України не може розглядатися Верховною Радою України більше одного разу протягом однієї чергової сесії, а також протягом року після схвалення Програми діяльності Кабінету міністрів України або протягом останньої сесії Верховної Ради України. Оскільки Верховною Радою України 11 грудня 2014 року схвалено Програму діяльності Кабінету міністрів України А. Яценюка, то протягом року (до 11 грудня 2015 року) Верховна Рада України не може розглядати питання про відповідальність цього уряду», – йдеться в коментарі до петиції.

Додамо, що сам Міхеіл Саакашвілі чутки про своє можливе призначення прем'єром спростовує. Під час спільної з американським сенатором Джоном Маккейном прес-конференції він також підкреслив, що не братиме участі в місцевих виборах ані в якості кандидата в мери Одеси, ані як претендент на депутатське крісло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: