Джемілєв: кримчан з російським паспортом не пустять на материкову Україну

Читать на русском
Уряд розробляє механізм, згідно з яким потрапити на територію материкової України жителям Криму можна буде лише за наявності українського паспорта.
Мустафа Джемілєв

Уряд розробляє механізм, згідно з яким потрапити на територію материкової України жителям Криму можна буде лише за наявності українського паспорта.

Про це в ефірі каналу «112 Україна» заявив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка», лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

Він уточнив, що Кабінет міністрів вже розробив перелік і кількість продуктів, які можна буде купувати і завозити на територію тимчасово окупованого Криму. «Тобто фур не буде, можна буде завозити продукти лише своїми легковими автомобілями. Скільки це буде кг, ще уточнюється», – повідомив Джемілєв.

Півострів виживання: чим обернеться блокада Криму? ЕкспертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо того, що голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив про початок блокади Криму з 20 вересня.

Крім того, за словами лідера кримськотатарського народу, на материкову частину України можуть приїжджати тільки люди з українським паспортом.

«Тобто, по суті, ми будемо забезпечувати продуктами харчування всіх наших громадян, які зберігають вірність своїй державі. Ті, хто визначився і вважає, що вони мають бути в Росії, нехай їх годує Росія», – заявив Джемілєв.

Нагадаємо, 20 вересня о 12:00 на адміністративному кордоні з Кримом з боку материкової частини України розпочалася безстрокова акція з блокування фур і вантажівок. Станом на 23 вересня, на всіх трьох контрольно-пропускних пунктах на кордоні з Кримом не залишилося жодної фури чи іншого вантажного автотранспорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: