Бойовики на Донбасі ріжуть промислові підприємства на метал – СЦКК

Читать на русском
Користуючись затишшям у зоні бойових дій на Донбасі, члени незаконних збройних формувань займаються мародерством на промислових підприємствах окупованої частини Донецької та Луганської областей.
Фото: gazeta.zn.ua

Користуючись затишшям у зоні бойових дій на Донбасі, члени незаконних збройних формувань займаються мародерством на промислових підприємствах окупованої частини Донецької та Луганської областей.

Зокрема, вони розкрадають промислові підприємства окупованій частині Донбасу, демонтуючи обладнання й руйнуючи металеві конструкції, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У вересні злочинні дії озброєних мародерів були зафіксовані в Амвросіївському районі Донецької області, що межує з Ростовською областю Російської Федерації. У м. Амвросіївка знищуються потужності містоутворюючого підприємства «Промцемент», територія якого займає площу в 22,9 гектара. Мародери вдаються до руйнування споруд та механізмів ПАТ «Амвросіївський комбікормовий завод» та ВАТ «Амвросіївський хлібозавод», – повідомляють у Спільному центрі з контролю й координації.

Приблизно така ж ситуація в Горлівці, де учасники незаконних збройних формувань вивозять обладнання та металоконструкції, а деякі підприємства – підпалюють. Зокрема, вогнем знищено ТОВ «Резон», що виготовляло столярні вироби, завод-виробник керамічної плитки «Арго», розграбовано обладнання рудоремонтного заводу та бази сипучих вантажів «Вуглеснаб».

«Цинічна злочинна діяльність НВФ і їхніх ватажків направляється на знищення вугільно-добувної галузі. У вересні у м. Донецьк залишилося тільки три працюючих вугільних шахти, на яких фінансується виключно оплата праці шахтарів, а кошти на обслуговування обладнання не виділяються зовсім. Тому самопроголошені вожді вже запропонували гірникам продавати обладнання з непрацюючих шахт на свій розсуд», – стверджують у СЦКК.

При цьому, значна частина обладнання та металобрухту відправляється в Російську Федерацію, прикордонники якої не лише не перешкоджають злочинному вивезенню, але й фактично сприяють руйнуванню промислової інфраструктури Донбасу.

«Варварське знищення економіки регіону в черговий раз підтверджує реальні цілі бойовиків та їхніх покровителів», – констатують в СЦКК.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: