В ДНР знову знайшли привід вийти з Мінських домовленостей

Читать на русском
Зустріч Президента України та генсека НАТО спровокувала нові заяви про можливе розірвання Мінських угод з боку представників самопроголошених республік на сході України.

Зустріч Президента України та генсека НАТО спровокувала нові заяви про можливе розірвання Мінських угод з боку представників самопроголошених республік на сході України.

Зокрема, про вихід із Мінських домовленостей та поновлення бойових дій з метою взяття під контроль усієї території Донецької області заявив глава Донецької народної республіки Олександр Захарченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами Захарченка, це відбудеться у разі, якщо Україна почне готувати референдум щодо вступу до НАТО.

«Заява Порошенка та його представника на Мінських переговорах, Кучми, про необхідність вступу України до НАТО направлена на руйнацію Мінських домовленостей. Якщо Україна почне готувати референдум щодо вступу до НАТО чи будь-які інші процедури, то ДНР одразу вийде з Мінських домовленостей і почне очищення від київської окупації по всій території Донбасу», – заявив ватажок донецьких терористів.

Україна є частиною сил реагування НАТО – СтолтенбергГенеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що українські Збройні сили є частиною сил реагування Альянсу.

Більше того, Захарченко висловив переконання, що в цьому випадку й інші регіони висловлять бажання вийти зі складу України.

Пізніше міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що проведення виборів у «республіках» не є порушенням Мінських домовленостей, оскільки в них не йдеться про дати виборів.

Нагадаємо, під час візиту в Київ генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга Петро Порошенко заявив, що готовий оголосити референдум щодо вступу України до НАТО відразу після завершення реформ в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: