На виборах буде розіграна карта «Садовій виріс із масштабів Львова» – експерт

Читать на русском
Віталій Кличко

Вибори мерів у 2 тури можуть виявитися неприємним сюрпризом для провладних кандидатів.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив політолог, кандидат політичних наук Кирило Молчанов, інформує «Слово і Діло».

«По-перше, у другому турі буде акумулюватися протестне голосування, за принципом «голосуй або програєш». По-друге, тепер стане набагато складніше протягнути кандидата за «гречаною» технологією. У цьому плані найбільш показові політичні баталії відбудуться у Києві та Львові», – впевнений фахівець.

Наприклад, у Львові, за словами експерта, сильні позиції Садового тіснитимуться бойовим рейтингом Руслана Кошулинського від ВО «Свобода», який щойно повернувся із зони АТО.

Улюбленець містян Садовий і новачок Кличко: що обіцяють мери міст?«Слово і Діло» спробувало порівняти ефективність роботи міських голів Києва та Львова - улюбленця публіки Садового та управлінця-новачка Кличко.

Плюс до всього, буде розігруватись карта «Садовий виріс із масштабів Львова і йому саме час виходити на загальнонаціональну політичну посаду», впевнений Молчанов.

«Щодо Києва, то несподівано, але стрімко набирає рейтинг Олександр Омельченко. Зважаючи на слабку конкуренцію, його шанси на другий тур вкрай великі. До того ж, він найзручніший опонент для чинного мера. Існує думка, що Кличко програє вибори будь-якому кандидату в другому турі. Але я б не був таким впевненим, адже для Президента вкрай важливо утримати в мерському кріслі Кличка, тому на другий тур буде кинуто весь адмінресурс», – резюмував фахівець.

Відзначимо, що системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 270 обіцянок Віталія Кличка. Рейтинг відповідальності столичного мера складає 43%.

Андрій Садовий, у якого загалом 220 обіцянок, має 49% рівня відповідальності.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: