Чому Береза дистанціювався від «УКРОПу»? Думка експертів

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Під час виборчих перегонів у нас завжди виникають сюрпризи, тим паче, що кияни – специфічні виборці.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи заяву Корбана про те, що Борислав Береза не став розмінюватися на керівництво «УКРОПом» через своє особисте бажання стати мером Києва.

«Береза не хоче зв'язуватися з «УКРОПом», тому що не зрозуміло, який взагалі імідж у партії. Логіка чітка. Корбан – це Коломойський, Коломойський – неоднозначна фігура, Береза йде в Києві, де є негатив до Коломойського, і це йому плюсів однозначно не додає. Зрозуміло, що Кличко буде в другому турі й різниця між його противниками може бути 2-3%, але хто стане головним його опонентом – складно сказати, тому що у нас завжди виникають сюрпризи, а кияни – специфічні виборці», – розповідає політолог.

Зараз чіткого електорату немає ні в кого, є відносні «важковаговики». Береза непоганий кандидат, але у нього немає практичного досвіду.

«Зараз Береза дистанціювався від «УКРОПа», тому що йому невигідно це співробітництво, але після виборів все може змінитися, і не можна прогнозувати, що він не ніколи не очолить «УКРОП», – вважає Голобуцький.

Водночас політолог Володимир Цибулько говорить, що, скоріш за все, на тлі цієї нервозності Корбана та Берези, Кличко виглядатиме ще більш ефектно.

«Будь-які маневри Корбана та Берези, якщо вони не підкріплені партійним списком, - це не формування політики», - переконаний він.

Експерт зазначив, що «УКРОП» розраховує взяти електорат «Правого сектору», розуміючи, що «ПС» іде з політичного ринку і переходить до більш мілітаристського формату.

Як відомо, 15 вересня 2015 року Борислав Береза представив «План рішучих дій», який, на його думку, дасть результат вже через рік. Також він зазначив, що одним з першочергових його кроків на посаді мера Києва буде заборона вирубки дерев у столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: