Україна є частиною сил реагування НАТО – Столтенберг

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що українські Збройні сили є частиною сил реагування Альянсу.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що українські Збройні сили є частиною сил реагування Альянсу.

Про це він повідомив на засіданні Ради національної безпеки та оборони України, передає «Слово і Діло».

«Україна працювала пліч-о-пліч зі своїми натівськими колегами в Афганістані та в Косово. Україна надавала свої кораблі для участі в операції на півночі Африки й надавала свій контингент для участі в силах реагування НАТО», – заявив генсек НАТО.

Також, Столтенберг наголосив, що співпраця України з НАТО поглиблюється і зміцнюється. Крім того, розвиток відносин між Альянсом та Україною є стрімким, однією з ознак чого є «той факт, що Україна є частиною сил реагування НАТО».

В Україні з'явиться офіційне представництво НАТОЗаступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Ігор Долгов заявив, що цього місяця буде підписано договір з НАТО про створення офіційного представництва Північноатлантичного альянсу в Києві.

Крім того, генсек НАТО нагадав і про незаконну окупацію Росією Криму. За словами Столтенберга, російська сторона продовжує підтримувати дії сепаратистів на сході України, надаючи озброєння та командно-управлінську допомогу.

«Все це є загрозою територіальній цілісності України та підриває міжнародний порядок, який працював багато років на користь народам Європи. У ці складні моменти Україна може покластися на НАТО», – зазначив він.

Нагадаємо, вчора генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вибори, які хочуть провести бойовики на Донбасі, є загрозою зриву Мінських домовленостей. Також, Столтенберг зазначив, що двері НАТО відкриті для України, але для вступу до Альянсу їй потрібно провести фундаментальні реформи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: