Лещенко розповів, хто входить до складу «тіньового уряду» України

Читать на русском
Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко назвав прізвища найвпливовіших людей в Україні, які входять до так званого «тіньового уряду».

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко назвав прізвища найвпливовіших людей в Україні, які входять до так званого «тіньового уряду».

Про це він написав у своєму блозі на «Українській правді», передає «Слово і Діло».

За словами Лещенка, крім Президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, до «тіньового уряду» також входять їхні найближчі соратники: глава АП Борис Ложкін, нардепи Ігор Кононенко, Микола Мартиненко та Андрій Іванчук.

«Друг Порошенка з часів служби в армії Ігор Кононенко – це очі та вуха Президента в Раді. Він проводить конфіденційні зустрічі у їхньому спільному дітищі – спорткомплексі «5 елемент». Тут вирішуються долі, хто керуватиме обленерго. Кононенка називають лобістом призначень у тих розподільних енергокомпаніях, де контрольним пакетом володіє держава, а насправді керують Григорій Суркіс і брати Крючкови», – розповідає Лещенко.

«Борис Ложкін – не просто глава Адміністрації Президента. Це також кадрове агентство. Через його руки пройшли десятки призначень, в числі яких корупційний монстр «Укрспирт». І його креатурами називають «інвестбанкірів», які перейшли працювати у владу – голову податкової Насірова та керівника Фонду держмайна Білоуса. Крім того, через приймальню Ложкіна на Банкову потрапляє Ігор Коломойський – благо, вони багато років були бізнес-партнерами в газеті з дивною назвою «Комсомольська правда», – продовжує нардеп.

«Тіньовий уряд»: гра поза закономПраво на опозицію, як елемент конкурентної боротьби, є однією з ознак демократичного суспільства

Крім того, до кола осіб, які також приймають важливі рішення, в тому чи іншому складі належать Віталій Хомутиннік, Юрій Косюк і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, стверджує політик.

Народний депутат зазначив, що всі ці люди непогано жили і за старої влади, але після Майдану стали головними бенефіціарами «тіньового уряду». Лещенко впевнений: щоб повернути довіру українців, необхідно посадити «велику рибу» з числа «тіньового уряду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: