Інстинкт самозбереження може спровокувати депутатів запустити процес відставки Шокіна – експерт

Читать на русском
Віктор Шокін

Луценка можуть призначити в ГПУ, тому що він розуміє вертикаль правоохоронних органів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Павлів, аналізуючи заяву заступника голови фракції «Самопомочі» про те, що для розгляду питання про відставку Шокіна не вистачає 36 підписів депутатів.

«Ні підтвердити, ні спростувати інформацію про відставку поки що немає можливості, але дійсно ходять чутки про слабке здоров'я генерального прокурора. Ось це може бути причиною, але складно визначити ступінь достовірності цього факту. Щодо збору підписів, то протистояння в українській політиці консолідовано останнім часом у зв'язку з арештом Мосійчука, недвозначними заявами Президента та генпрокурора щодо Лозового», – розповідає експерт.

На його думку, можна припустити, що у депутатів може спрацювати інстинкт самозбереження і якісь процедури, пов'язані з відставкою генпрокурора, можуть бути запущені. Розвиток ситуації щодо цього питання ми побачимо вже в найближчі дні.

При цьому політолог підкреслив, що у разі відставки Шокіна Тимошенко у якості генпрокурора не слід розглядати в принципі.

«Це скоріше створення інформаційного шуму. А от щодо Луценка (хоча є нюанс, пов'язаний зі стажем), то цей варіант можливий. Свого часу він багато попрацював в МВС і розуміє характер вертикалі правоохоронних органів. Виключати цей варіант точно не можна», – вважає Павлів.

Також експерт зазначив, що навряд чи генпрокурор може дозволити зараз собі неабияку ступінь самоуправства та не виконувати доручення Президента або не приділяти достатньо уваги якимось гострим моментам.

Найєм заявив, що голосуватиме за відставку ШокінаСказано 15 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Скоріш за все, за непублічними дипломатичними каналами прозвучали недвозначні натяки на адресу неофіційного Києва, щодо нерозслідування смертей на Майдані. Важливо, що кілька тижнів тому активізувався напрямок з приводу вбивств співробітників правоохоронних органів, що було спущено на гальма рік тому. Мабуть, були сигнали, і в цьому напрямку пішла активізація», – припустив він.

Як відомо, раніше народний депутат Верховної Ради України Віктор Чумак заявив,що генеральний прокурор Віктор Шокін може піти у відставку найближчим часом. Сам Віктор Шокін заявив, що посада генерального прокурора України може стати виборною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: