Парубій розповів про ще дві військові бази РФ на кордоні з Україною

Читать на русском
Перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що російська військова база у Валуйках не єдина, яку РФ будує на кордоні з Україною.
Андрій ПарубійФото: Дзеркало тижня

Перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що російська військова база у Валуйках не єдина, яку РФ будує на кордоні з Україною.

Про це він повідомив в інтерв’ю «Главкому», інформує «Слово і Діло».

«У нас наробило багато шуму, що їхня (російська – Ред.) база будується у Валуйках. Але це лише одна з баз. В Богучарі, в сусідній Воронезькій області, у безпосередній близькості до України, відновлюється база 20 гвардійської армії, відновлюється 10 гвардійський танковий добровольчий корпус», – розповів Парубій.

Військова база РФ біля кордону України: учбовий центр, плацдарм чи прикриття? ЕкспертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації, що Росія будує велику військову базу в 20 км від кордону з Україною.

За його словами, на сьогоднішній день триває процес реставрації цих баз. «Більше того, є план, він затверджений, на нього виділене фінансування. Це дві масштабні бази, які будують на кордоні з Україною. І вони свідчать про те, що думати, що Путін просто тихо відійде і забуде, – це повний абсурд», – зазначив перший віце-спікер ВР.

Коментуючи поїздку Володимира Путіна до Нью-Йорка, Парубій заявив, що російський президент таким чином хоче продемонструвати своє бажання контролювати більш ширші процеси, ніж ті, на які сьогодні впливає Росія сьогодні.

«Тому він, щоб подати себе надійним партнером, напередодні цього візиту притишує події у Донецьку-Луганську, але активізує в Сирії, щоб показати свій інтерес і масштаб. Хоча активізація в Сирії, думаю, у великій мірі пов’язана з тим, щоб торгуватись зі Штатами на рахунок України. Україна для нього набагато важливіший фронт», – переконаний Парубій.

Як відомо, 28 вересня президент Росії відвідає Нью-Йорк для участі в 70-ій Генасамблеї ООН. На думку народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Артура Герасимова, Путін їде до Нью-Йорка торгуватися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: