Експерт: після відставки Шокіна ГПУ може очолити Юрій Луценко

Читать на русском
В Адміністрації Президента обговорюються кандидатури на посаду генерального прокурора України на випадок, якщо Віктор Шокін вирішить піти у відставку за власним бажанням.
Юрій ЛуценкоФото: УНІАН

В Адміністрації Президента обговорюються кандидатури на посаду генерального прокурора України на випадок, якщо Віктор Шокін вирішить піти у відставку за власним бажанням.

Про це з посиланням на власні джерела повідомив «Слову і Ділу» політичний аналітик Павло Нусс.

При цьому експерт відзначив, що можлива зміна керівництва ГПУ не пов'язана з антикорупційною програмою в рамках арешту члена парламентської фракції за корупцію та низку інших грубих порушень закону.

За інформацією джерел, на посаду генерального прокурора розглядаються дві кандидатури з числа керівників фракцій у парламенті: колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко («Блок Петра Порошенка») та екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко («Батьківщина»).

Також розглядається кандидатура іноземного походження, проте прізвище не називається.

Повідомляється, що в ході консультацій Луценко заявив про готовність припинити парламентську діяльність і фактичну координацію коаліції, якщо його призначення в ГПУ підтримає парламентська більшість.

Водночас Тимошенко ще не впевнена, чи хоче вона бути генеральним прокурором, і відмовляється взяти на себе відповідальність на цій посаді, адже, за її словами, структура ГПУ ще в процесі реформування.

Як відомо, чинний генпрокурор Віктор Шокін свою посаду в майбутньому бачить виключно виборною. На думку експертів, Шокін очолюватиме ГПУ мінімум до кінця поточного року – поки не закінчиться реформа прокуратури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: