Представник України в НАТО: систему управління ЗСУ в Альянсі оцінили як критичну

Читать на русском
Україна та НАТО розробили модель реформування системи командування Збройними силами України.
Фото: rian.com.ua

Україна та НАТО розробили модель реформування системи командування Збройними силами України.

Про це в інтерв'ю агентству «УНІАН» розповів виконувач обов'язків голови місії України при НАТО Єгор Божок, передає «Слово і Діло».

За словами Божка, коли рік тому в Уельсі на саміті Україна-НАТО приймалося рішення про посилення обороноздатності нашої країни, експерти Альянсу оцінили систему командування й управління Збройними силами України як вкрай критичну.

«Оцінка була дуже критичною. Загальний висновок такий, що система командування і управління, яка існувала досі у ЗСУ, абсолютно не відповідає стандартам НАТО. Охарактеризувати це в двох словах можна так: за логікою та філософією наша система командування і управління ЗСУ повністю не збігається з тією логікою й філософією, які застосовуються в НАТО. Наша система була і залишається ще багато в чому радянською», – зазначив Божок.

Альона ШкрумНародний депутат України
Шкрум пообіцяла домагатися переоснащення Збройних Сил України відповідно до стандартів НАТОСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Розроблені спільно з представниками НАТО норми мають сприяти оновленню концепції командування українськї армією. «Ми спільно з НАТО почали, і ця робота вже перебуває на завершальній стадії, розробку нової концепції щодо того, як має виглядати нова система командування та управління українською армією. Вже найближчим часом ми отримаємо докладний документ, в якому буде визначено, що потрібно зробити і чого потрібно досягти, щоб реформувати систему командування й управління ЗСУ відповідно до стандартів НАТО», – пообіцяв представник України в організації.

Нагадаємо, раніше заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов пояснив, що угода з НАТО дозволить Україні реалізовувати плани зі співпраці з організацією без додаткової імплементації їх усередині країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: