Тимошенко розповіла, скільки українцям коштуватимуть державні борги

Читать на русском

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко повідомила, що зростання зовнішніх запозичень загрожує національній безпеці України.

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що політика постійного збільшення державних зовнішніх запозичень є руйнівною для економічного стану держави.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на УНН.

Лідер фракції повідомила, що на сьогодні прямий і гарантований зовнішній борг України становить 91% валового внутрішнього продукту України.

«Це майже дорівнює ВВП України. Борг в 1 трлн 804 млр гривень - це означає, що кожен з вас, якщо вважати, що у нас умовно 45 млн людей, повинен віддати 44,5 тисячі гривень», - заявила Тимошенко.

Крім того, вона зазначила, що згідно з українським законодавством, заборонено піднімати зовнішній борг вище 60% ВВП.

«Далі це загрожує національній безпеці України, нашого з вами життя», - повідомила Тимошенко.

Напередодні Юлія Тимошенко заявила, що ініціюватиме міжнародне антикорупційне розслідування витоку інформації з уряду, яка дозволила посередницьким структурам здійснювати незаконні операції з державним боргом України.

Нагадаємо, що 18 вересня Президент України Петро Порошенко підписав пакет законопроектів про реструктуризацію та списання частини держборгу України, проголосованих Верховною Радою 17 вересня

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: