Війна чи мир: або Україну змусять «чути Донбас», або заговорять 152 міліметри – волонтер

Читать на русском

Засновник волонтерського руху переконаний, що війна на Донбасі не закінчилася, незважаючи на псевдозатишшя на фронті.

Засновник волонтерського руху «Повертайся живим» Віталій Дейнега вважає, що війна на Донбасі не закінчилася, незважаючи на практично повне затишшя на фронті.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Лівий берег.

«Головною ознакою кінця війни стало би відведення росіянами своєї техніки з Донбасу. Але цим навіть не пахне. 38-й гумконвой привіз нові вантажі, і скоро буде 39-й. Там явно готуються продовжувати. Псевдоформування «ДНР» може існувати або за чийсь рахунок, або в умовах війни. Це означає, що нам його або впхають назад і змусять «чути Донбас, що говорить губами Захарченко», або знову заговорять 122 і 152 міліметри», - зазначив він.

На його думку, можливо, що після виборів, які проведуть терористи, а Україна їх не визнає, почнеться новий виток ескалації.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що Україна ніколи не визнає вибори на ДонбасіСказано 9 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Для цього тимчасового перепочинку є ще одна причина: Путін хоче тихо і мирно виступити на Генеральній асамблеї ООН і закликати всіх до «боротьби з тероризмом в Сирії», - додав Дейнега.

Такої ж думки політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

«Малоймовірно згортання проектів «ДНР» і «ЛНР». Це шлях до замороженого конфлікту, на зразок Придністров'я. Це не означає ліквідацію псевдоформувань. На Генасамблеї буде виступ Путіна, тому це «затишшя» і відбувається зараз. А при цьому в Кремлі знають, що позиція Заходу така: невиконання РФ угод до Нового року - посилення санкцій», - підкреслив аналітик.

Як відомо, бойовики планують провести свої вибори в так званій «ДНР» - 18 жовтня, в «ЛНР» - 1 листопада. Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня.

Нагадаємо, що ще в серпні голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що виборів на непідконтрольних Україні територіях не буде

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: