Експерт: Сакварелідзе не виправдав сподівань щодо реформ в ГПУ

Читать на русском
Експерт пояснив причини пониження Давида Саквералідзе до рівня прокурора Одеської області.
Володимир ЦибулькоФото: Радіо Свобода

Призначення Давида Секварелідзе обласним прокурором в Одесу, залишаючи за ним також посаду заступника генпрокурора, не стільки пов'язане з необхідністю посилення Саакашвілі в Одесі, скільки від втоми від перманентного піару, який шкодить справі реформи прокуратури.

Таку думку у своєму блозі на «Кореспонденті» висловив політичний експерт Володимир Цибулько, пише «Слово і Діло».

«Грузинський реформатор не виправдав сподівань щодо реформ в ГПУ. Вся країна пильно стежила за історією про «діамантового прокурора», обшуками і демонстраціями на камеру блискіток. Але тепер ніхто не дивується відсутності розвитку історії з «діамантовим» прокурором Корнійцем», – зазначає експерт.

Чому Сакварелідзе відправляють до Одеси? ЕкспертиСпеціалісти поділилися міркуваннями щодо інформації про те, що заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе очолить прокуратуру Одеської області.

Відсутність розвитку у цій гучній справі Цибулько пояснює тим, що піарна доцільність і логіка Сакварелідзе випередили професійну, що притаманно для всіх іноземців на керівних постах в Україні. «Історія стала розвиватися за зовсім іншим сценарієм. Та продемонструвала відсутність реальних дій з боку заступника генерального прокурора. Більше того, це побачив і Президент», – розповідає політолог.

Також Цибулько додав, що грузинська команда реформаторів втрачає кредит суспільної довіри в Україні. «Квіташвілі, Сакварелідзе, і тепер вже й сам Саакашвілі входять у смугу вичерпання просто людських симпатій українців до них, зараз починається смуга делікатної ревізії їхніх дій», – прогнозує Цибулько.

«Квіташвілі, як відомо, також не зміг, але найтяжче тут Саакашвілі. Ну не може один регіон в країні бути кардинально привабливішим для інвесторів, ніж уся країна. А Одещина, та й уся країна, спочатку сказала «Міхо, ти зможеш!», а тепер чекає тієї ж дороги Одеса-Рені, як найамбітнішого проекту Саакашвілі для області і країни в найближчий час», – резюмував спеціаліст.

Нагадаємо, раніше з’явилась інформація, що місце Давида Сакварелідзе в Генеральній прокуратурі України займе прокурор Одеської області Роман Говда. «Слово і Діло» зафіксувало 8 обіцянок Сакварелідзе, дві з яких грузинський реформатор виконав, а ще 3 – провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: