Квіташвілі могли залишити через вплив фармацевтичної мафії – експерт

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Є декілька варіантів, чому Квіташвілі залишили: або не все так погано й певні зрушення все ж є, або до цього причетна фармацевтична мафія.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи протистояння Міністерства охорони здоров'я і профільного комітету парламенту.

«Говорити, що зовсім нічого не робиться, також не зовсім правильно, адже певні позитивні зміни в роботі були, зокрема закон, який дозволяє допускати міжнародні організації до участі в закупівлях. Як одна з причин чому не було відставки. Але чому є негатив щодо Квіташвілі? Тому що він так і не зміг подолати корупцію в держзакупівлях препаратів і про це неодноразово говорили громадські організації та комітет Соболєва в тому числі. Найгірше, що він призначає в Міністерство представників фармкомпаній, які лобіюють бізнес українських фармкомпаній і ми маємо й надалі корупцію в закупівлях», – аналізує Таран.

Думка: Квіташвілі та його заступник – помилка людей з Адміністрації ПрезидентаГолова благодійного фонду поділився міркуваннями щодо ймовірної відставки міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі.

Зокрема, тут слід згадати, як зазначив експерт, заяву про те, що Міністерство охорони здоров'я перебуває цілковито під крилом фармацевтичної мафії.

«Однією з причин того, що відставка не відбулася, могло бути й те, що представники цієї ж фармацевтичної мафії натисли на певні групи в парламенті, тому й не вистачило голосів. Боротьба триватиме далі. Зараз, якщо Квіташвілі зможе запросити міжнародні організації до закупівель і провести їх, всі звинувачення зникнуть, тоді це рішення вірне. Якщо ж норми закону не запрацюють, корупція не буде зменшуватись, а це ми швидко побачимо, тоді можна вважати, що мафія взяла під крило не лише МОЗ, але й фракції, групи депутатів», – пояснив спеціаліст.

Нагадаємо, Олександр Квіташвілі написав заяву про відставку з посади міністра охорони здоров'я України ще в липні, не чекаючи результатів перевірки діяльності МОЗ. Однак дотепер парламент не прийняв його відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: