Експерт: Мосійчук – представник класичного «політичного гопника» в парламенті

Читать на русском
Клопотанням про позбавлення депутатської недоторканності та арешт Ігоря Мосійчука Петро Порошенко виграв черговий раунд внутрішньої політичної боротьби.

Клопотанням про позбавлення депутатської недоторканності та арешт Ігоря Мосійчука Петро Порошенко виграв черговий раунд внутрішньої політичної боротьби.

Про це «Слову і Ділу» розповів політичний експерт, екс-народний депутат Степан Гавриш.

Разом з тим, аналітик відзначив, що «Радикальна партія» і, зокрема, сам Мосійчук неодноразово давали Президенту привід для рішучих дій.

«Це підсумок досить складної та важливої для Президента політичної боротьби. Оскільки «Радикальна партія» вийшла зі складу коаліції, оскільки були досить екстремальні заяви самого Ляшка, оскільки Мосійчук неодноразово давав приводи до того, щоб бути затриманим та залученим до відповідальності», – пояснив ситуацію Гавриш.

При цьому експерт назвав Мосійчука класичним парламентським рейдером і «головним бойовиком «Радикальної партії».

«Депутат Мосійчук – класичний рейдер і представник певного класичного «політичного гопника» в парламенті, коли всі наші почуття та наміри отримати законодавця були віддані корупційним бажанням заробити якомога більше грошей – це біографія, яка його супроводжує постійно», – констатував політик і, навівши також приклад інциденту в Мукачеві, додав: «Це ще раз говорить про те, що влада дуже вміло політтехнологічно в нових умовах управляє внутрішньою політикою в умовах абсолютно корумпованої самої влади».

Експерт також спрогнозував, що це, ймовірно, не останній гучний арешт напередодні майбутніх місцевих виборів. «Арешти будуть. Президент має повертати собі довіру й боротися за те, щоб сьогодні ось ця боротьба з корупцією змінила ситуацію, пов'язану з Мінськими угодами, і проблемами, пов'язаними з цим. Тобто він буде шукати внутрішнього рейтингу, який наближається до вкрай критичної точки», – заявив Гавриш.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада підтримала зняття депутатської недоторканності з депутата «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука після оприлюдненого генпрокурором Шокіним відео з доказами участі нардепа в корупційних схемах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: