Порошенко – ЄС: підтримкою фейкових виборів на Донбасі РФ заслужила нові санкції

Читать на русском
Петро Порошенко відреагував на оголошення на території ДНР місцевих виборів зверненням до західних лідерів щодо посилення санкцій проти Російської Федерації.
Фото: www.rbc.ua

Петро Порошенко відреагував на оголошення на території ДНР місцевих виборів зверненням до західних лідерів щодо посилення санкцій проти Російської Федерації.

Про це у своєму Twitter написав прес-секретар Глави держави Святослав Цеголко, передає «Слово і Діло».

«Президент закликав світ до продовження та розширення санкцій проти РФ за рішення про проведення фейкових виборів на Донбасі», – йдеться в повідомленні представника АП.

За словами Президента, таке «авантюрне й безвідповідальне рішення» впливає на безпеку не тільки України, а й усього Європейського Союзу.

«Це авантюрне, безвідповідальне рішення потребує нашої чіткої, скоординованої реакції на загрозу, яка створена Мінським домовленостями, у вигляді продовження і розширення санкцій, забезпечення рішучих кроків, які дозволять нам зміцнити оборону не тільки України, а й усього Європейського Союзу, тому що зараз тут іде війна не тільки за суверенітет і територіальну цілісність України, а і за свободу, демократію, за європейські цінності», – зазначив український Президент.

Порошенко ще раз нагадав, що прийняте «керівництвом» самопроголошених ДНР і ЛНР рішення про проведення виборів становить небезпеку Мінським домовленостям.

«Мінський процес, який був розпочатий 5 вересня минулого року, зазнав дуже потужного удару фактом проведення фейкових виборів 2 листопада минулого року, і я хочу підкреслити велику небезпеку, яку створює рішення про проведення фейкових виборів 18 жовтня та 1 листопада», – заявив Президент.

Додамо, що днями про проведення «виборів» у ДНР 18 жовтня заявив «голова Ради міністрів республіки» Олександр Захарченко. Подібне рішення в найближчі дні очікується й від «керівництва» ЛНР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: