Експерт: завдання Вілкула в Дніпропетровську – не перемогти, а провести фракцію до міськради

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Методи Вілкула не відрізнятимуться від недавнього виборчого процесу в Чернігові.

Про це журналістам «Слова і Діла» в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів політолог Володимир Цибулько.

«Методи Вілкула особливо інструментарієм від того, що відбувалося в Чернігові, не відрізнятимуться. Будуть використовуватись ті ж самі засоби. Зараз можливості Вілкула на тлі високого рівня патріотизації Дніпропетровська значно зменшилися. Але його завданням скоріше є провести фракцію до міськради», – розповідає політолог.

Насправді, як відзначив експерт, та методика, яку застосовує «УКРОП», – це ескалація, пришвидшення всіх процесів. Ця методика дуже короткотривала. Тобто її ефективність обмежується кількома місяцями, а після того починає відбуватися досить різке зниження уваги та довіри до політсили та кандидата.

«Якраз Вілкул – дуже зручна фігура для бінарного сценарію, для гри в чорне та біле. Все-таки ескалація передбачає чітке окреслення ворога. Не опонента, а саме ворога. Тому Вілкул тут майже ідеальна фігура для Філатова. Та чи скористається Філатов цими технологічними можливостями, які відкриває висування його головного суперника? Не виключена поява, наприклад, гравців з іншого середовища, можливо, стара бюрократія Дніпропетровська ризикне відіграти власний сценарій. Хоча після головування в обладміністрації Коломойського там будь-який супротив подавлений», – аналізує Цибулько.

Єдиний серйозний супротив, який може організуватися з боку «колишніх», на думку експерта, – це висування Вілкула, що може давати шанси «Оппоблоку» чи похідним партіям, але не забезпечує перемогу того ж Філатова.

«Крім того, слід зазначити, що в Дніпропетровську є й інші гравці. Зараз не проявляється позиція Пінчука, інших деяких досить потужних фігур місцевого рівня», – підкреслив політолог.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 27 обіцянок Бориса Філатова, більшість з яких виконано (17), що складає 63% рейтингу його відповідальності. У процесі виконання перебувають 6 його обіцянок, а в 4-х випадках політик не дотримав слова.

Олександр Вілкул дав 297 обіцянок, більшість з яких також виконано (133), але при цьому невиконаними залишаються 126 обіцянок політика.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії тепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: