Порошенко всерйоз заговорив про скасування застави

Читать на русском
Керівники фракції розглянуть пропозицію Президента України про перегляд законопроекту про скасування або підвищення застави.
Фото: прес-служба Президента

Керівники фракції розглянуть пропозицію Президента України Петра Порошенка переглянути законопроект про скасування або підвищення застави.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

Президент України Петро Порошенко на своїй зустрічі з керівниками парламентських фракцій, на якій він закликав фракції знайти компроміс щодо запропонованого ним законопроекту про підвищення або відміну мінімальної суми застави при обранні запобіжного заходу у низці рішень суду, пов'язаних з корупцією.

Суд знову випустив під заставу підозрюваного, цього разу – у фінансуванні сепаратизмуГенерального директора ДП ПАТ «Одеська ТЕЦ», якого підозрюють у фінансуванні сепаратизму, суд відпустив під заставу.

«Глава держави зазначив, що за останній час правоохоронні органи у взаємодії з СБУ та прокуратурою затримали «на гарячому» низку чиновників. Президент застеріг від розчарування суспільство у зв'язку з можливістю рішення суддів відпустити затриманих на поруки або під заставу», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Також Порошенко зазначив, що дані затримання високопосадовців є хорошим знаком, але у корупціонерів досі є лазівка ​​– застава.

«Я впевнений, що тут (в знаходженні компромісу в питанні застави) нам єдність коаліції потрібна як ніколи», – наголосив Глава держави.

Крім того, Президент заявив про необхідність поліпшити законодавче забезпечення, яке дозволить повернути в Україну вкрадені попередньою владою кошти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: