Верховна Рада мінімізувала корупцію в держзакупівлях

Читать на русском
Верховна Рада України зробила ще один крок по боротьбі з корупцією і пухвалила законопроект №2087а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів про державні закупівлі».

Верховна Рада України зробила ще один крок у боротьбі з корупцією, ухваливши законопроект №2087а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів про державні закупівлі».

За відповідне рішення проголосувал 251 народний депутат, передає «Слово і Діло».

Дані зміни зменшують корупційні ризики при проведенні державних закупівель та приводять їх у відповідність до міжнародних стандартів. Як повідомляється в пояснювальній записці, це спростить доступ бізнесу до участі в держзакупівлях, а також удосконалить правила, що регулюють їх процедури. В результаті функції уповноваженого та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, оптимізуються.

Лише за тиждень електронних закупівель Міноборони заощадило майже 62 млн грнУ Міністерстві оборони України розповіли про економічний ефект від роботи системи електронних закупівель: лише за один тиждень відомство заощадило трохи менше 62 млн грн.

Метою даного законопроекту є значне зниження корупції та встановлення заходів зловживання процедурою оскарження під час проведення процедур державних закупівель. Також, даний закон збільшує рівень конкуренції шляхом спрощення участі у процедурах закупівлі для бізнесу.

Крім того, за словами члена інформаційної компанії «Сильніші разом!» Марії Голуб, даний законопроект посприяє Міністерству економічного розвитку і торгівлі в переговорах з приєднання України до Угоди з СОТ про державні закупівлі (GPA), що надасть українським виробникам і постачальникам послуг доступ до світових тендерів та до ринку в кілька трильйонів доларів. Також, даний законопроект №2087а є у списку вимог для завершення процедури візової лібералізації з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: