Євросоюз продовжив санкції проти 186 росіян і українців

Читать на русском
Рада Європи продовжила дію «чорного списку» ЄС проти громадян і організацій РФ, а також українців, причетних до структур сепаратистського спрямування, до 15 березня 2016 року.

Рада Європи продовжила дію «чорного списку» Євросоюзу проти громадян і організацій Росії, а також українців, причетних до структур сепаратистського спрямування, до 15 березня 2016 року.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

У постанові Ради ЄС сказано, що дані санкції введені проти фізичних та юридичних осіб Російської Федерації й українців, які посягають на територіальну цілісність і суверенітет України.

Крім того, в постанові зазначено, що дані заходи продовжені проти 149 фізичних і 37 юридичних осіб, в той час як раніше в списку санкцій Євросоюзу значилося 150 фізичних осіб. Як пояснюється у постанові, одна особа була виключена зі списку з причини загибелі. Скоріш за все, йдеться про загиблого Віктора Януковича-молодшого, який загинув в результаті ДТП в Росії на озері Байкал.

Нагадаємо, що раніше Євросоюз зняв санкції з екс-заступника глави Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова. А зовсім нещодавно і Норвегія виключила Портнова зі свого «чорного списку.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: