Експерт про реформи: Президент має всі підстави бути незадоволеним реформами на митниці

Читать на русском
Володимир Демчишин

Не дивлячись на певні успіхи, говорити про системні реформи сьогодні можна тільки в окремих сферах.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Дуда, аналізуючи інформацію, що Президент України не задоволений результатами деяких реформ та допускає відставку деяких міністрів.

«На сьогодні Президент має всі підстави бути незадоволеним реформами на митниці, тому що реформа митниці — одна з ключових. Друга серйозна проблема стосується реформи у медичній сфері. Крім того, є проблеми з антикорупційною реформою. Треба віддати належне і ВР і Президенту, що вони, в принципі, сформували досить непоганий пакет нормативних актів щодо реалізації антикорупційної реформи. Але керівництво може бути незадоволеним ходом антикорупційної реформи в Україні все одно», – аналізує експерт.

Володимир Демчишин: за що звільняти главу Міненерго?Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв у вересні провести перевірку ефективності Кабміну і запропонувати коаліції замінити міністрів, які не справляються зі своєю роботою. Одим із кандидатів на виліт вважається міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Також політолог зазначив, що, не дивлячись на певні успіхи, говорити про системні реформи сьогодні можна тільки в окремих сферах.

«Більшість економічних блоків станом на сьогодні є незадовільні. Крім того, наближається зимовий період і питання виникають до реформи в паливно-енергетичному секторі. Ми бачимо, що кожного року ми стикаємося з форс-мажорними обставинами у підготовці до опалювального сезону. На жаль, цей сезон не виняток», – розповів Андрій Дуда.

Як повідомлялося раніше, у березні Президент України Петро Порошенко і прем'єр Арсеній Яценюк склали список з дев'яти міністрів, яких планують відправити у відставку.

Тоді серед кандидатів на звільнення були віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський, його колега, який відповідає за регіональний розвиток Геннадій Зубко, а також міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус і міністр енергетики Володимир Демчишин.

Останній, до речі, сьогодні висловив упевненість, що залишиться на своїй посаді: «Я буду серед тих, хто залишиться в уряді», – переконаний Демчишин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: