В. о. міністра екології Курикін під час пожеж під Києвом був за кордоном – ЗМІ

Читать на русском
Керівників екологічного відомства останнім часом переслідує своєрідний злий рок: як тільки ті їдуть за кордон, в Україні обов'язково щось трапляється: то пожежа на нафтобазі, то загоряння лісів навколо Києва.

Під час горіння лісів і торфовищ навколо Києва 2-3 вересня, коли столиця задихалася від їдкого смогу, виконувач обов'язків міністра екології України Сергій Курикін був у Франції.

За даними видання «Багнет», саме в ці дні Курикін відвідував наукову конференцію в Парижі, пише «Слово і Діло».

Як повідомляє видання, конференція, заради якої Курикін покинув затягнутий смогом Київ, мала освітній характер і обов'язковою для відвідування не була.

Крім того, за інформацією видання, співробітники Міністерства екології повідомили, що під час поїздки в столицю Франції Курикіна супроводжувала головний спеціаліст департаменту заповідної справи Маргарита Правило, яка, не маючи на те повноважень, останнім часом постійно супроводжує в. о. міністра на різних офіційних і неофіційних заходах.

Столиця в диму: норми чистоти повітря перевищені у 8 разів, навчальний процес у школах під загрозоюСанітарно-епідеміологічна служба в Києві зафіксувала перевищення норм кількості шкідливих речовин у повітрі подекуди до 8 разів.

За даними Кабінету міністрів, Мінекології – аутсайдер серед усіх відомств за темпами виконання програми уряду: станом на початок вересня очолюване Курикіним відомство виконало лише 4% з програми діяльності уряду.

Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко був звільнений з посади 2 липня рішенням Верховної Ради. Сталося це після його конфлікту з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, який дорікнув міністру тим, що той не спромігся особисто відвідати місце пожежі на нафтобазі «БРСМ» під Києвом. Масла у вогонь підлив Олег Ляшко, який розповів, що саме в цей час Шевченко літав до Ніцци, причому – на приватному літаку газового магната Олександра Онищенка.

Сергій Курикін був призначений в. о. міністра екології та природних ресурсів 12 серпня. В цілому ж він працює у структурі Мінекології з лютого 2015 року. Весь цей час він обіймав посаду заступника міністра Шевченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: