Єврокомісія хоче, щоб Україна змінила Конституцію до зими

Читать на русском
Європейська комісія сподівається, що конституційна реформа в Україні завершиться до кінця осені.

Європейська комісія сподівається, що конституційна реформа в Україні завершиться до кінця осені.

Таку заяву на спільному брифінгу з Президентом України Петром Порошенком зробив єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоханнес Хан, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Уже восени цього року має бути завершена конституційна реформа. Також повинна бути проведена реформа публічної адміністрації, і надзвичайно важливе питання, яке вже піднімалося і буде ще підніматися під час всіх секцій нинішньої Ялтинської зустрічі - це питання боротьби та попередження корупції», – заявив єврокомісар.

Нова Конституція та вибори на Донбасі. Очікування та ризикиЧи варто чекати українцям амністії сепаратистів? Чи не станеться у зв'язку з цим узаконення статусу донецьких та луганських сепаратистів? Реальність таких побоювань ми обговорили з регіональним аналітиком «Слова і Діла» Сергієм Міхальковим.

Хан також розраховує, що на сході України пройдуть вільні місцеві вибори на підставі українського законодавства.

У свою чергу український Президент Петро Порошенко подякував Хану за сприяння у виконанні Україною вимог для лібералізації візового режиму, а також підкреслив, що проведення нелегітимних виборів на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу є головною загрозою мирному врегулюванню ситуації на сході України.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: