Порошенко хоче розгорнути спецоперацію на Донбасі

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство обговорити питання розгортання спецоперації на Донбасі для сприяння виконанню мінських угод.

Президент України Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство обговорити питання розгортання спецоперації на Донбасі для сприяння виконанню Мінських угод.

Про це він заявив на щорічній зустрічі YES Ukraine, передає «Слово і Діло».

«Час обговорити можливість розгортання операції на Донбасі для підтримки належного виконання мінських угод. Це допоможе нам досягти 2 цілей для миру у Донецькій і Луганській областях: вивести усіх російських найманців і озброєння, а також відновити контроль над україно-російським кордоном», – заявив Президент.

За словами Порошенка, це дві повні передумови для стабільності на Донбасі. Крім того, Президент знову нагадав, що в Україні немає громадянської війни на Донбасі або якогось внутрішнього конфлікту.

Удар у відповідь. Як Росія готує перегляд Мінських угодНапередодні засідання Генасамблеї ООН, яке відбудеться наприкінці вересня, керівництво Росії намагається нав'язати світові свої правила гри. У Кремлі вкотре продемонстрували здатність в оригінальний спосіб розв'язувати складні геополітичні головоломки.

«Все дуже просто. Ми маємо агресію проти України і окупацію незалежної української держави. І треба чітко визначити, що агресор – це Росія», – наголосив він.

Також, Президент України нагадав, що він чекає на проведення 70 сесії Генасамблеї ООН, на якій планується проведення дискусії щодо позбавлення Росії права вето.

«Час також об'єднати наші зусилля для формування та вдосконалення інститутів та інструментів, що покликані служити принципам і нормам міжнародного права, як право вето у Раді Безпеки ООН для Росії. Агресія РФ проти України наочно показала вади цього вето. Ми сподіваємось, що ми почнемо відповідну дискусію у ході майбутньої 70 сесії Генасамблеї ООН», – заявив Порошенко.

Нагадаємо, вчора постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв заявив, що у Раді Безпеки ООН вже намагаються відмінити право вето, якщо справи стосуються масових злочинів. З відповідною ініціативою виступив постпред Франції, але Росія и Китай відразу її відкинули.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: