«Газпром» готовий знизити ціну на газ для України

Читать на русском
Глава «Газпрому» Олександр Міллер заявив, що попередня ціна на газ для України становить $ 252 за 1 тисячу кубометрів, але це без урахування знижки.
Олександр Міллер

Глава «Газпрому» Олександр Міллер заявив, що попередня ціна на газ для України становить 252 долари за 1 тисячу кубометрів, але це без урахування знижки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ціна (на III і IV квартал) буде за формулою. І ми зараз бачимо знижувальну тенденцію. І наша оцінка, поки попередня, що ціна за формулою (на IV квартал без знижки) буде 252 долари за тисячу кубометрів», – заявив Міллер.

За словами глави російського газового монополіста, суму знижки, яку Росія збирається надати Україні, визначатиметься урядом РФ.

Нагадаємо, раніше міністр вугільної промисловості та енергетики України Володимир Демчишин пообіцяв, не купувати російський газ по 247 доларів за 1000 кубометрів. Водночас міністр запевнив, що Україна підпише з «Газпромом» черговий «зимовий пакет» для успішного проходження опалювального сезону.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: