Провальна десятка: топ-10 невиконаних обіцянок політиків з початку 2015 року

Читать на русском
«Слово і Діло» вирішило зібрати 10 важливих, на нашу думку, обіцянок, які з початку 2015 року встигли дати можновладці, але з якоїсь причини не змогли виконати обіцяне.

Рейтинги, електоральні симпатії, прагнення здаватися краще, ніж є насправді – все це змушує український політикум з року в рік обіцяти «золоті гори» простим українцям. А суспільство вірить, або, принаймні, намагається вірити, сподіваючись на обіцяні покращення життя «вже завтра».

От тільки з кожним черговим «обіцяв, але не зробив» ми все більше розчаровуємось у своїх «рятівниках». «Слово і Діло» вирішило зібрати 10 важливих, на нашу думку, обіцянок, які з початку 2015 року встигли дати можновладці, але з якоїсь причини не змогли виконати обіцяне.

Почнемо з міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який на початку року запевнив, що «найближчим часом» в Україні буде створена нова система карного розшуку. Минуло вже більше півроку, а «найближчим часом» все ніяк не настане: в МВС «Слову і Ділу» повідомили, що, станом на 7 вересня, у Департаменті карного розшуку досі триває розробка відповідних нормативно-правових актів.

Не виконав свою обіцянку і радник Авакова, народний депутат Антон Геращенко, який за аналогічний період обіцяв, але так і не зареєстрував проект закону про імпічмент Президента України.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України

Тезка Антона Юрійовича, нардеп Ірина Геращенко також провалила одну з найбільш значущих, на наш погляд, обіцянок. Зокрема, в травні парламентарій запевнила, що питання призначення віце-прем'єр-міністра з європейської інтеграції буде вирішене... «найближчим часом». Що в результаті? Станом на 2 вересня віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції не призначений, а у Верховній Раді навіть немає проекту постанови про таке призначення.

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко тричі не дотримав свого слова.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв, що фракція "Радикальної партії" не буде виходити з коаліціїСказано 25 липня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Ляшко божився, що фракція його партії ні в якому разі не вийде з парламентської коаліції. Результат ми знаємо. Також у березні нардеп запевняв, що глава Нацбанку Валерія Гонтарєва «скоро піде у відставку». Тут теж без коментарів. Попіарився Ляшко і на тарифах, коли в квітні пообіцяв внести постанову про зменшення цін на комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня. Станом на 9 вересня жодного такого проекту постанови, запропонованого фракцією «Радикальної партії», у Верховній Раді зареєстровано не було.

У липні країну сколихнули криваві події у Мукачеві, де представники «Правого сектора» влаштували перестрілку на території спортивного комплексу, що належить місцевому нардепу-мажоритарнику Михайлу Ланьо. Народний депутат Віктор Балога, який багато років негласно керує регіоном, пообіцяв, що зробить все для того, щоб винні у стрільбі в місті Мукачево були покарані. На даний момент слідство продовжується, ідуть суди, а до реальної відповідальності так ніхто і не притягнутий.

Популістська заява прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про підвищення соцстандартів для українців з 1 вересня також заслужено отримала статус «не виконано». Як відомо, тільки наступного тижня Верховна Рада розгляне відповідну постанову уряду.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Відзначився невиконаними зобов'язаннями і Президент України Петро Порошенко. Зокрема, Глава держави не стримав своє слово щодо появи перших детективів Національного антикорупційного бюро в червні. Перші 70 детективів НАБУ були набрані тільки в кінці серпня, повідомив глава Бюро Артем Ситник. Також Порошенко не зміг звільнити в обіцяні два тижні 300 суддів.

Підбиваючи підсумки відзначимо, що даний список є лише вершиною айсберга безвідповідальності українського політикуму. Водночас, не варто забувати і про десятки виконаних зобов'язань тих, кому ми довірили будувати нашу країну. Дійсно, «слуги народу» вміють не тільки чесати язиками, втім, як показує практика, саме це у них виходить найкраще.

Роман Калініченко, за матеріалами «Слово і Діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: