За час роботи Кличка можна складати легенди про незаконні забудови Києва - активіст

Читать на русском
Віталій Кличко

Сьогодні у Києві облаштовано тільки 7% необхідних пандусів але й ті, що облаштовані – не відповідають нормам ДБН доступності, а нещодавно відкрита Поштова площа — лише стала яскравим тому підтвердженням.

Таку думку в рамках спецпроекуту «ОБРАНІ» висловила громадський активіст, правозахисник Олена Педай, інформує «Слово і Діло».

«На нещодавно відкритій Поштовій площі пішохідний перехід не облаштовано пониженням бордюрів, пандуси під кутом 30 градусів і вище, хоча мають бути 6%. Як наслідок, 100% недоступність для 55% киян, а саме така кількість мало мобільних людей у столиці», - відзначає Педай.

Окреме питання, за словами правозахисниці, формування тарифів і незаконні забудови.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко заявив, що столична влада зноситиме всі незаконні забудови в КиєвіСказано 29 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«В сфері забудови можна складати легенди. Може тому, наприклад, що назва компаніі КАН – Девелопмент розшифровується «Кличко – Алієв – Ніконов». І це не єдина будівельна команія, що належить депутатам мегафракції «Удар – Солідарність». Як результат, маємо понад сорок багатоповерхівок ідентифікованих міською владою, як самовільне будівництво; близько сотні таких, що мають ті чи інші порушення з дозволами та документацією. Враховуючи те, що в значній частині з них і далі відбувається продаж неіснуючої нерухомості, є лише одна причина, якою можна було пояснити чому впродовж майже одного року інформація про компанії, що мають проблеми з документацією, не була оприлюднена столичною мерією. Адже в переліку є компанія, яка належить представникам команди мера», - говорить громадська активістка.

Крім цього, вона називає й інші факти.

«Ракетна, 24 – ЖК «Панорамне містечко». Замовником будівництва є компанія з орбіти депутата Верховної Ради Ігоря Кононенка, що виявили в ході розслідування журналісти програми «Схеми». Микільсько-Слобідська – «ЖК Сонячна рів'єра». Там будує депутат Київради від УДАРу-Солідарності Максим Микитась. Забудовується прибережна смуга Дніпра. Ситуація настільки критична, що відверту публічну позицію висловили двоє парламентарів від УДАРу Наталія Новак і Віктор Чумак. І це при тому, що нещодавно Кличко сам визнав, що Микитась (якого називають одним з наповнювачів партійної каси УДАРу) кілька останніх років незаконно розміщував рекламу на парканах будівельних майданчиків, але тепер, коли це все стало вже відомо, мер каже, що механізму компенсувати втрати місту немає», - констатує Педай.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв, що до Дня Незалежності відкриє пішохідну зону на Поштовій площіСказано 9 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

З огляду на все це, активістка переконана, що Києву необхідно провести публічний аудит за останні кілька років, посадити за розкрадання й організацію схем хоча б двох-трьох осіб і повернути вкрадене та за сприятливих умов на ринку продати її. Адже місто має створювати умови для конкуренції й отримувати робочі місця, податки та в першу чергу якісний продукт, переконана Педай.

Нагадуємо, що самостійно стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: