28 суддям у справах «евромайданівців» інкримінують порушення присяги

Читать на русском
Суддям, які здійснювали розгляд і виносили неправомірні рішення у справах учасників Революції Гідності в 2013-2014 роках нарешті висунули підозри.
Фото: www.vru.gov.ua

Суддям, які здійснювали розгляд і виносили неправомірні рішення у справах учасників Революції Гідності в 2013-2014 роках нарешті висунули підозри.

Зокрема, Вища рада юстиції підозрює 28 служителів Феміди в порушенні присяги, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтрефакс-Україна».

Відповідне рішення Рада ухвалила в четвер, після розгляду висновків тимчасової слідчої комісії з перевірки суддів загальної юрисдикції.

Так, дисциплінарні провадження відкриті відносно суддів Шевченківського районного суду Києва Світлани Гайдук, Дмитро Кравця, Наталії Сіромашенко, суддів Солом'янського райсуду Андрія Макухи і Марини Лозинської, судді Деснянського райсуду Олексія Панасюка, суддів Дніпровського райсуду Владислави Макарчук та Миколи Чауса, судді Оболонського райсуду Віталія Литвинова, Святошинського райсуду – Володимира Макаренка, Дарницького райсуду – Сергія Пойди, Окружного адмінсуду – Богдана Саніна, суддів Київського апеляційного адмінсуду Ігоря Лічевецкого та Володимира Мельничука. Кожного з них Вища рада юстиції підозрює в порушенні закону в ході арештів учасників Євромайдану й заборон акцій протесту в Києві.

Навіть через півтора року після Революції Гідності слідство діє вибірковоРезультатом «бурхливої діяльності» українських правоохоронних органів з розслідування злочинів проти Євромайдану є поодинокі (та й то найчастіше не доведені до кінця) кримінальні справи проти виконавців кривавого розгону.

У випадку, якщо факти порушення присяги вказаними суддями підтвердяться, ВРЮ уповноважена звільнити їх і передати матеріали їхніх справ у Верховну Раду. Таким чином, на даний момент згадані представники Феміди досі не позбавлені права вершити правосуддя.

Нагадаємо, як раніше зафіксувало «Слово і Діло», Президент України Петро Порошенко не зміг виконати власну обіцянку щодо звільнення 300 суддів після початку роботи Вищої ради юстиції.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: