На Івано-Франківщині найактивніше рвуться до влади «Свобода» і «Самопоміч» – КВУ

Читать на русском
Аналіз політичної агітації в Івано-Франківській області показав, що найбільш активну й масову передвиборчу кампанію ведуть такі політичні партії, як «Свобода», «Самопоміч» та (з певним відставанням) «Батьківщина» і УКРОП.
Фото: news.if.ua

Аналіз політичної агітації в Івано-Франківській області показав, що найбільш активну й масову передвиборчу кампанію ведуть такі політичні партії, як «Свобода», «Самопоміч» та (з певним відставанням) «Батьківщина» і УКРОП.

Так, за приблизними підрахунками Комітету виборців України, «свободівці» роздали біля 1 млн примірників друкованих матеріалів, і це втричі більше, ніж поширила «Самопоміч» і в 10 разів більше – ніж у «Солідарність», пише «Слово і Діло» з посиланням на агенцію новин Galka.if.ua.

До офіційного початку виборчої кампанї в області була зафіксована велика кількість буклетів, афіш, флаєрів, календарів, листів із привітаннями й газет агітаційного змісту. Приблизна кількість друкованих матеріалів ВО «Свобода» склала 1 млн, «Самопомочі» – 330 тис., «Батьківщини» – 120 тис., «Солідарності» – 100 тис. Також у КВУ зафіксували 65 тис. примірників газети «Столиця Карпат».

При цьому керівник обласного Комітету виборців Максим Лисюк припустив, що реальний тираж агітаційних матеріалів може бути вищим. «Ми звичайно розуміємо, що тираж занижений, на відміну від реальних цифр», – сказав він.

Перед виборами мер Івано-Франківська вирішив заручитися підтримкою бізнесменівНинішній міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус висловив бажання йти на місцеві вибори, однак остаточного рішення ще не прийняв – радиться з бізнес-активом міста.

Крім того, представники політичних сил активно вдаються й до інших методів агітації. Лідером за кількістю очних зустрічей із виборцями знову ж таки є «Свобода»: підопічні Олега Тягнибока вже влаштовували акції у дворах житлових будинків, зустрічі з виборцями, марш вишиванок тощо. Слідом іде «Об 'єднання Самопоміч», чиї представники проводили в місті ранкові зарядки.

А нардеп і кандидат у мери міста від партії УКРОП Олександр Шевченко, що одночасно є директором гірськолижного курорту «Буковель», 1 вересня роздавав школярам сертифікати на навчання з катання на лижах.

Нагадаємо, як уже писало «Слово і Діло», раніше на території Івано-Франківського аеропорту з'явилася незаконна бітумна установка. Конструкцію встановила на території летовища компанія-концесіонер «Скорзонера», що є фактичним власником «Буковелю» і входить до складу групи «Приват». Щоправда згодом, за вимогою громадськості, установку прибрали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: