Про проблеми Луганщини в Києві знають, але вирішувати їх не поспішають – Тука

Читать на русском
Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що з проблемами регіону Київ знайомий, але рішення досі не знайдені.

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що з проблемами регіону Київ знайомий, але рішення досі не знайдені.

Про це він розповів у інтерв'ю zn.ua, передає «Слово і Діло».

За словами Туки, в Києві досить далекі від розуміння того, в яких умовах і з якими проблемами – побутовими, психологічними, моральними – доводиться стикатися в регіоні. Крім того, він заявляє, що «якихось системних кроків, виражених в конкретних і підкріплених фінансово державних програмах», за цей час зроблено не було.

Тука створить у Києві представництво Луганської областіГолова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука розповів про наміри відкрити в Києві так зване представництво Луганської області.

«Для мене в цій ситуації найдивніше те, що ці проблеми давно всі знають. Я ніякий не Колумб і нічого нового не відкрив», – повідомив голова Луганської ОВГА.

Як заявляє Тука, Київ знає і шляхи вирішення даних проблем, але вирішувати їх чомусь не поспішає.

«Шлях, який може їх вирішити, також відомий: зміни до законодавства та створення оперативного механізму реагування на такі проблеми, а головне – механізму їх вирішення. Тобто, я роблю те, що можу. Говорю на всіх рівнях. Чому депутати досі про це не подумали? Напевно, це питання не до мене», – зазначив він.

Крім того, голова Луганської ВЦА поділився результатами змін у своїй команді. Як стверджує Тука, йому вдалося оновити всього 15% своєї команди. Така маленька цифра пов'язана з тим, що держава не може забезпечити людям, з якими він хотів би працювати, елементарні умови життя: нормальний рівень зарплат, надати житло та автотранспорт. І такі проблеми не тільки в адміністрації, але і в будь-якій державній службі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: