Яценюк залишатиметься у кріслі прем'єра, доки Порошенко не знайде нових союзників – політолог

Читать на русском
Арсенію Яценюку не загрожує відставка з посади прем'єр-міністра – принаймні, доки Президент не знайде собі нових союзників.

Арсенію Яценюку не загрожує відставка з посади прем'єр-міністра – принаймні, доки Президент не знайде собі нових союзників.

Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив політолог Олександр Москалюк, відповідаючи на запитання про те, які зміни чекають на Кабінет міністрів у зв'язку з учорашніми заявами Президента, пише «Слово і Діло».

«Очевидно, Президент розуміє, що в цих умовах немає можливості поки що сформувати нову коаліцію. Тоді виникає питання про дострокові парламентські вибори, а ці дострокові парламентські вибори далеко не факт, що будуть на користь саме президентської політичної сили», – зазначив Москалюк. При цьому від підкреслив, що в цій ситуації Порошенку залишається лише тиснути на прем'єра, що він і робить, у тому числі й через Міхеіла Саакашвілі.

«Але цей статус-кво буде зберігатися, доки у Президента немає нових союзників, їх складно знаходити, і доки є розуміння того, що дострокові парламентські вибори в цій ситуації не будуть на користь Президента, в тому числі виходячи з позицій і тих західних партнерів, які допомагають Україні в цих умовах», – заявив Москалюк.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє запропонувати парламентській коаліції новий склад Кабінету міністрів УкраїниСказано 9 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Крім того, Москалюк припустив, що один з найсильніших міністрів команди Яценюка – Арсен Аваков – може з часом перейти в опозицію до прем'єра. Проте якщо це й відбудеться, то лише напередодні президентських виборів.

«Можливий варіант, коли дійсно відбудуться зміни, якщо Арсен Аваков піде в опозицію до самого Арсенія Яценюка. А цього виключати не слід, тому що в нашій історії є українська традиція: кожна особа, яка потрапляє до політики, рано чи пізно починає себе асоціювати з майбутнім президентом», – прокоментував ситуацію Москалюк.

Нагадаємо, 4 вересня губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі звинуватив прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в імітації реформ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: