Boeing планує замінити російські ракетні двигуни на українські

Читать на русском
Компанія Boeing планує закуповувати ракетні двигуни та носії виробництва українського конструкторського бюро «Південне» та заводу «Південмаш».

Компанія Boeing планує закуповувати ракетні двигуни та носії виробництва українського конструкторського бюро «Південне» та заводу «Південмаш».

Про це заявив керівник Національного космічного агентства України Любомир Сабодаш, пише «Слово і Діло» з посиланням на спільноту «Євромайдан».

За словами чиновника, українські ракетні двигуни та ракетоносії розглядаються в якості головної альтернативи російським в результаті згортання співпраці з РФ через економічні санкції.

Курячий пообіцяв домагатись розвитку «Південмашу»Сказано 27 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

За словами Сабодаша, відповідної угоди було досягнуто на переговорах у Вашингтоні. Крім того, в перспективі – розвиток інших спільних проектів з американським авіакосмічним гігантом. «Boeing бачить нас своїм партнером. Компанію цікавить продовження співпраці з Україною в напрямку «Морського старту», також цікавить проект, який ми запропонували зі створення нового сателіта, який би допоміг Україні реалізувати телекомунікаційні завдання», – заявив Сабодаш.

Нагадаємо, 26 серпня Кабінет міністрів України нарешті видав постанову про припинення військово-промислового співробітництва України та Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: