За законами воєнного часу: в Україну можуть повернутися військові суди

Читать на русском
Відновлення військових судів було б доцільним рішенням для нашої країни в нинішній ситуації, вважають у Верховному суді України.

Відновлення військових судів було б доцільним рішенням для нашої країни в нинішній ситуації, вважають у Верховному суді України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Це було б дешевше для держави... Верховний суд підтримує законопроект, який відновить систему військових судів», – заявив у ході круглого столу на тему «Запровадження інституту військових судів в Україні» суддя Верховного суду України Олександр Волков.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко заявила, що до кінця 2015 року буде проведена реформа суддівської системиСказано 27 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами Волкова, по всій країні слід створити 30-40 таких установ, кожна з яких могла б розглядати справи відразу в декількох областях, а також безпосередньо на території військових частин.

Як відомо, всі військові суди (13 місцевих і 2 апеляційних) у вересні 2010 року ліквідував своїм указом екс-президент Віктор Янукович.

Варто відзначити, що останнім часом правоохоронці все частіше фіксують різні порушення закону українськими військовослужбовцями: від самовільної відлучки з місця несення служби до вбивств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: