Команда Президента прихильно ставиться до Труханова на посаді мера – активіст

Читать на русском
Геннадій Труханов

Після того, як Едуарду Гурвіцу – можливо, єдиному серйозному конкуренту, кулуарно було відмовлено у прямій підтримці пропрезидентського формування, стало зрозуміло, що на цих виборах у Геннадія Труханова немає конкурентів.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив одеський активіст Руслан Форостяк, пише «Слово і Діло».

За його словами, наразі, зосередившись на підготовці до чергових виборів міського голови, команда Труханова напрочуд ефективно провела цей рік у сенсі піару та максимального залучення можливих прихильників серед традиційного електорату.

«Ситуація вимагала будь-яких реальних досягнень з максимально швидким ефектом. Звідси, до речі, у одеситів з'явились облаштовані сучасні парки, алеї та інші «пряники», які, зазвичай, населення отримує в останню чергу. Так і виник Труханов, який не лізе в політику з таким собі іміджем сильного господарника, захисника знедоленого та занедбаного міського мешканця», – розповідає активіст.

За словами Форостяка, призначення головою Одеської ОДА Михеіла Саакашвілі частково загострило ситуацію, адже спочатку міська та обласна влада ніби рухались поруч, проте згодом почали дистанціюватись під тиском політичної кон'юнктури. І хоча деякий час, за його інформацією, команда Саакашвілі сама намагалась подати на вибори міського голови власного кандидата, прагнучи демонтувати обмеження, які на них покладає ситуація з міською владою, в підсумку й вони змушені були визнати, що шанси на перемогу досить примарні.

Відтак, попри складну електоральну ситуацію, Труханову вдалося і надалі вдається знаходити вихід з неї на свою користь, відзначає активіст.

«По-перше, сам по собі міський голова спромігся заручитись підтримкою деяких впливових кіл, пов'язаних з діяльностю збройних сил, деяких авторитетних осіб з середовища Майдану, та представників нових еліт, які для себе зробили висновок, що зможуть реалізувати свою особисту політику за таких обставин, а міський голова змушений буде сприяти їх прагненням. По-друге, він спромігся налагодити особисту комунікацію з командою Президента Порошенка. Особисто Труханова у якості мера Київ в особі Порошенка сприймає досить прихильно, на відміну від його старої команди, яку, скоріш за все, він змушений буде розміняти на формат більш відповідний до сучасних реалій. Що ж до його партії «Довіряй ділам», то вона сприймається досить холодно», – відзначає активіст.

Крім того, на думку Форостяка, злиття «Блоку Петра Порошенка» та «УДАРу» також зіграло на руку Труханову, а після того, як Едуарду Гурвіцу кулуарно було відмовлено у прямій підтримці пропрезидентського формування, стало зрозуміло, що на цих виборах у Труханова конкурентів немає.

Як мер Одеси Геннадій Труханов виконував свої програмні обіцянки«Слово і Діло» в рамках спецпроекта «ОБРАНІ» вирішило показати, які з програмних обіцянок міського голови Одеси Геннадія Труханова були втілені в життя, а які так і залишились на папері.

«Підтримка Труханова на цей час, за даними опитувань, складає фантастичні 48% з позитивною динамікою», – констатував активіст.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 94 обіцянки чиновника, більшість з яких залишається в процесі виконання (46). Дотримати слова меру Одеси вдалося в 34 випадках, а невиконаними залишаються 14 його обіцянок.

Нагадаємо, самостійно стежити за перебігом подій та дізнаватись про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: