Кличко та його команда не досягли жодних результатів для міста – експерт

Читать на русском
Віталій Кличко

На жаль, Віталій Кличко та його команда не досягли жодних результатів у поліпшенні якості життя киян та підвищенні інвестиційної привабливості міста.

Таку думку в коментарі в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив головний редактор сайту «Киеввласть», віце-президент ГО «Агентство журналістських досліджень» Дмитро Марковський, інформує «Слово і Дело».

«Київ продовжує провалюватися до боргової прірви, в земельних відносинах панує повний хаос (навіть не провели інвентаризацію земель, не кажучи вже про давно потрібне та обіцяне відкриття земельного кадастру), майнові права залишаються незахищеними. При цьому, бюджетні кошти продовжують розкрадатися, жодна з корупційних схем, що лишилися в спадщину від «злочинних папєрєдніків», не викорінена, а значить, величезні кошти проходять повз міську скарбницю», – пояснює свою позицію журналіст.

Невиконаним обіцянкам Кличко протиставляє «бюджетний підкуп» – експертВисокий антирейтинг Кличка у Києві в першу чергу обумовлений відсутністю системності в його роботі, а також невиконанням ряду резонансних обіцянок, з якими він ішов до виборців у 2014 році.

Ще одним важливим аспектом діяльності міської влади, який, за словами Марковського, заслуговує на критику, є те, що комунальні підприємства продовжують накопичувати борги. Про що говорити, якщо навіть монополіст – КП «Київтранспарксервіс» – за Кличка скоро стане банкрутом, стверджує журналіст.

«Нехай законодавство у нас – одна суцільна колізія, що є на місцевому рівні перепоною для багатьох задекларованих реформ, але «нове чесне керівництво Києва» мало всі можливості хоча б успішно поборотися з корупцією. Для цього Кличку було достатньо, використовуючи закон «Про доступ до публічної інформації», почати системно викладати до відкритого доступу максимальний обсяг внутрішніх документів КМДА та Київради, а також почати проводити публічні конкурси на заміщення вакансій, в тому числі директорів КП. Але за фактом – лише суцільна риторика про «відкриті бюджети» та «відкриті бухгалтерії комунальних підприємств», – пояснює Марковський.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв презентувати комплексну схему розміщення МАФів у січні 2015 рокуСказано 13 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що самостійно стежити за ходом подій та дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: