Напередодні засідання Генасамблеї ООН у РФ почали процес злиття ДНР та ЛНР – експерт

Читать на русском
Петро Порошенко

У Росії вирішили розпочати процес злиття ДНР та ЛНР через фінансовий тягар та наближення засідання Генасамблеї ООН.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Василь Мокан, аналізуючи інформацію про те, що ДНР та ЛНР, судячи з усього, «зливають» до України.

«Самопроголошені республіки діють в інтересах їхніх наставників у Кремлі. Сценарій Москви на сьогоднішній день полягає у тому, щоб за допомогою Мінська-2 дійсно повернути ці території, але на своїх особливих умовах, та повісити на Україну фінансування та відновлення всієї зруйнованої інфраструктури», – розповідає експерт.

На його думку, зараз за допомогою маріонеткових ДНР та ЛНР відбувається маніпулювання фактично внутрішньою та зовнішньою політикою України. Це задум Кремля, який не виправдовується.

«Зараз, напередодні засідання Генасамблеї ООН, місцевих виборів, коли розглядається питання агресивних дій Росії, можливе певне помякшення їхньої політики. Починається процес злиття ДНР та ЛНР, тому що Росія не бажає брати на себе фінансовий тягар з їх утримання, на відміну, скажімо, від Придністров'я», – вважає політичний експерт.

Зазначимо, Президент України Петро Порошенко впевнений, що зараз «Росія тричі подумає, перш ніж переходити «червону лінію», й Україна зможе захистити себе від агресії, якщо з боку РФ і бойовиків відбудеться порушення Мінська-2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: