Березюк розповів, за яких умов «Самопоміч» підтримає зміни до Конституції

Читать на русском
«Самопоміч» підтримає запропоновані Президентом зміни до Конституції у другому читанні за умови, що у префектів залишиться тільки наглядова функція.

«Самопоміч» підтримає запропоновані Президентом зміни до Конституції у другому читанні за умови, що у префектів залишиться тільки наглядова функція.

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» повідомив керівник фракції «Самопомочі», народний депутат Олег Березюк, інформує «Слово і Діло».

«Префекти мають бути, це норма. Але префекти без виконавчої функції влади. Уявіть собі: префект має право направити подання на твоє рішення. Це подання може бути потім відхилене, але що буде протягом тих місяців, коли воно буде розглядатися? А потім Президент, хорошим чи поганим він буде, може підтримати тебе, а не префекта. Але ти вже все одно залежний від Президента. Або Президент може зробити навпаки. Так не має бути», – пояснює Березюк.

Нова Конституція та вибори на Донбасі. Очікування та ризикиЧи варто чекати українцям амністії сепаратистів? Чи не станеться у зв'язку з цим узаконення статусу донецьких та луганських сепаратистів? Реальність таких побоювань ми обговорили з регіональним аналітиком «Слова і Діла» Сергієм Міхальковим.

Він повідомив, що разом з «Батьківщиною» та іншими депутатами «Самопоміч» планує зібрати 150 голосів та повернути проголосований законопроект щодо змін до Конституції у перше читання.

«Батьківщина» і «Радикальная партія», ми з ними це обговорювали. Вони не те що це підтримують, вони ініціюють це також. Також у «Народному фронті» і «БПП» багато людей, які нашу ініціативу підтримують. Будемо переконувати», – заявив Березюк.

Нагадаємо, що «переконувати» противників змін до Основного закону країни в частині децентралізаціі проголосувати запропонований ним законопроект раніше обіцяв Президент Петро Порошенко. «Проти змін до Конституції виступають Путін і два керівники фракцій. Двох останніх ми переконаємо», – заявив напередодні голосування, 28 серпня, Глава держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: