Луценко: «мертвий» закон про особливий статус Донбасу – ціна санкцій проти РФ

Читать на русском
Зміни до Конституції в частині децентралізації і згадка в ній про непрацюючий по суті закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі необхідні Україні для продовження та посилення тиску Заходу на Росію.

Зміни до Конституції в частині децентралізації і згадка в ній про непрацюючий по суті закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі необхідні Україні для продовження та посилення тиску Заходу на Росію.

Про це в ефірі телеканалу «1+1» заявив лідер парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко, інформує «Слово і Діло».

«Запис про особливий порядок на Донбасі, який, до речі, не діє, згадка про «мертввий» закон є ціною продовження санкцій проти Путіна», – підкреслив політик.

Він нагадав, що Євросоюз і США ввели нові санкції проти Російської Федерації якраз після чергового голосування у Верховній Раді за поправки до Конституції щодо децентралізації. Луценко підтримує думку Президента про те, що для України такий крок – можливість надати західним країнам підставу для того, щоб ті продовжували утримувати й розширювати економічні обмеження щодо Росії.

Нова Конституція та вибори на Донбасі. Очікування та ризикиЧи варто чекати українцям амністії сепаратистів? Чи не станеться у зв'язку з цим узаконення статусу донецьких та луганських сепаратистів? Реальність таких побоювань ми обговорили з регіональним аналітиком «Слова і Діла» Сергієм Міхальковим.

Луценко також розповів, що після того, як Рада вперше проголосувала за зміни до Основного Закону, Україну відвідала делегація ЄС на чолі з Ельмаром Броком. У ході візиту Брок зазначив, що українські політики всередині своєї країни мають право чинити так, як вважають за потрібне, але у випадку виходу України з Мінських домовленостей Брюссель утримувати санкції проти Москви не стане. «Якщо Україна виходить з Мінських угод, то у нас немає жодного аргументу продовжувати економічні санкції», – передав суть бесіди з Броком Луценко.

Нагадаємо, 2 вересня постійні представники країн Євросоюзу домовилися про розширення персональних санкцій проти громадян Росії і представників сепаратистів на Донбасі. Аналогічне рішення щодо ряду російських комерційних компаній того ж дня ухвалили і в США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: