Порошенко визнав, що до цього тижня Мінські домовленості не виконувалися

Читать на русском
Президент України визнав, що поточний тиждень – перший з моменту укладення Мінських домовленостей, протягом якого українські солдати на Донбасі не гинуть від бойових зіткнень.

Президент України Петро Порошенко визнав, що поточний тиждень – перший з моменту укладення Мінських домовленостей, протягом якої українські солдати на Донбасі не гинуть від бойових зіткнень і обстрілів.

Про це він заявив під час відвідування столичного регіонального центру тестування кандидатів на посади керівників місцевих прокуратур, пише «Слово і Діло» з мосиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У мене для вас хороша новина. Сьогодні перший тиждень, коли на фронті не стріляють. Перший тиждень, коли нарешті почали працювати Мінські домовленості. Так, ще гинуть хлопці на розтяжках, у тому числі на наших, і є поранені. Ще гинуть в ДТП, по-іншому. Але від бойових зіткнень, від обстрілів сьогодні не гинуть», – зазначив глава держави.

При цьому Порошенко висловив надію, що цей тиждень дає підстави вважати, що зусилля української сторони для забезпечення миру небезуспішні.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що третьої зустрічі в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі не будеСказано 27 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Цей тиждень – це тверда надія на те, що зусилля України, зусилля моєї команди, зусилля забезпечити мир дадуть нам можливість будувати нову, ефективну державу... Сьогодні виповнюється рівно тиждень, коли на фронті не застосовується танки, важка артилерія, рівно тиждень, як не б'ють по українських позиціях, рівно тиждень, коли у нас є реальний режим припинення вогню, незважаючи на те, що провокаційні обстріли зі стрілецької зброї все ще є», – додав Президент.

Нагадаємо, як уже писало «Слово і Діло», радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк попередив, що, незважаючи на певну стабілізацію ситуації на сході, високий рівень терористичної загрози в Україні зберігається.

Додамо також, що в середу, 2 вересня у м. Щастя Луганської області невідомі розстріляли зведену мобільну групу, яка працювала на лінії розмежування. Однак, як вважає губернатор Луганської області Георгій Тука, сепаратисти тут ні до чого: на його думку, це зробили контрабандисти.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: