Прокурор Запоріжжя отримав команду не чіпати Сіна – експерт

Читать на русском
Олександр Сін

Нинішня ситуація у Запоріжжі така, що час від часу за містом можна спостерігати масштабні розбірки з використанням зброї, а міська влада продовжує займатись масштабним дерибаном бюджетних коштів.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив запорізький політолог Роман П'ятигорець, інформує «Слово і Діло».

«Ми займались діяльністю мера з 2011 року в рамках громадської ініціативи «Стоп відкат». І можу вас запевнити, що Сін у Запоріжжі в часи «Партії регіонів» виконував функцію рупору та підмахував своїм підписом всі корупційні схеми. Наприклад, вони анулювали виробничі ремонтно-експлуатаційні житлові об'єднання, внаслідок чого було звільнено безліч людей», – розповідає політолог.

Сін обіцяіє переглянути і зменшити тарифи для гуртожитківСказано 19 вересня 2010 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами П'ятигорця, коли відбулася Революція Гідності, всі жартували в соціальних мережах, що прийде новий генеральний прокурор, і Сіна, як Муссоліні, підвісять за ноги. Проте минув час, від постмайданної влади прокурором був призначений пан Шацький, але щойно він сів у крісло, всі справи щодо Сіна почали закриватись, – констатує П'ятигорець.

До того ж, за його словами, це стосується не лише мера, але й тих очільників комунальних підприємств, звинувачення яким висувались ще в часи Януковича.

«Запорізький хамелеон»: головні прорахунки Олександра Сіна. Думка експертаШвидше за все, Олександр Сін піде шляхом миколаївського мера Юрія Гранатурова, обравши для власного висування маловідомий політичний проект, але, в першу чергу – роблячи ставку на власний імідж та впізнаваність у місті.

«До Сіна у помічники потрапили всі екс-прокурори. До нього потрапив Акритов (перший заступник екс-прокурора Запоріжжя Черепахи), який зараз курує земельні питання. А сам Черепаха свого часу із Запоріжжя разом із Труновим був переведений до Києва. Він же отримав за часів Пшонки генерала і був призначений прокурором Рівненської області, щоб цілковито курувати всі схеми та відкати Рівненської АЕС та незаконний видобуток бурштину. Нині ж Черепаха не просто радник Сіна, а чиновник, якому міський голова віддав управління капітального будівництва, на якому були всі скандали, всі вкрадені гроші», – не без розчарування говорить політолог.

Крім того, окреме питання в нинішній ситуації, за його словами, полягає у безпеці в місті.

«Навіть за попередньої влади в місті можна було спокійно залишити автомобіль на вулиці і знати, що з ним нічого не станеться. Проте нині всі до єдиного кримінальні авторитети Запоріжжя на волі, внаслідок чого за містом можна спостерігати масштабні розбірки з використанням зброї. І це, на жаль, реалії нинішнього Запоріжжя та наслідки управління ним міського голови Олександра Сіна», – резюмував у підсумку експрет.

Зазначимо, що системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 340 обіцянок Сіна, з яких невиконаними залишаються 78, що склало 32% рейтингу його безвідповідальності.

Нагадаємо, самостійно стежити за всіма подіями та попередніми результатами місцевої виборчої кампанії відтепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: