Сьогодні Україна перебуває у стані постійної терористичної загрози – Шкіряк

Читать на русском
У Києві правоохоронці переходять на посилений режим патрулювання. Найближчим часом на вулиці столиці додатково вийдуть понад 2 тисячі працівників МВС та Нацгвардії.
Зорян ШкірякФото: РБК-Україна

У Києві правоохоронці переходять на посилений режим патрулювання. Найближчим часом на вулиці столиці додатково вийдуть понад 2 тисячі працівників МВС та Нацгвардії.

Про це «Слову і Ділу» повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

«Планується додатково залучити 1250 правоохоронців та 950 нацгвардійців. Патрулі будуть підсилені бронеавтомобілями «КрАЗ Кугуар». Все це робиться для того, щоб максимально убезпечити громадян від можливих терористичних актів», – поінформував Шкіряк.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов запевнив, що скоро всі терористи сидітимуть на лаві підсуднихСказано 15 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, у четвер, 3 вересня, Служба безпеки України повідомила про затримання у Києві чотирьох підозрюваних у підготовці теракту, які планували підірвати житловий будинок в Оболонському районі столиці. За інформацією СБУ, затримані входять до проросійської громадської організації. Лідером злочинної групи є уродженець Сахалінської області Росії, решта затриманих – українці.

Посилять патрулювання правоохоронці, за словами Шкіряка, і в інших українських містах. Такі підвищені засоби безпеки радник глави МВС називає цілком виправданими, адже нині війна триває не лише на сході України, але й у глибокому тилу.

«Ми маємо звикати до того, що Україна сьогодні перебуває в постійному стані терористичної загрози. Це стосується не тільки східних областей і територій, що межують із зоною проведення антитерористичної операції, але, нажаль, така загроза зберігається і у мирних містах. Причому незалежно від їх географії. Оскільки ворог і агресор робить все можливе для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні», – заявив Шкіряк.

Разом з тим, він закликав українців не впадати в істеричні та панікерські настрої, запевнивши, що спецпідрозділи Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури демонструють спільну ефективну роботу зі знешкодження російських диверсійних груп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: