У «БПП» мають намір повноцінно боротись за посаду мера Чернівців – журналіст

Читать на русском
Олексій Каспрук

Стати мером Чернівців Олексію Каспруку допомогли не власні декларації та обіцянки, а відсутність гідної конкуренції.

Про це у коментарі в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» розповів чернівецький журналіст Василь Забродський, повідомляє «Слово і Діло».

«По суті, будь-хто, кого запропонував би чернівчанам на цю посаду колишній мер Федорук, міг стати міським головою у травні минулого року. Серед однопартійців Яценюка обрали Каспрука. Крім того, що він був радником Федорука, далася взнаки й певна міфологізація колишнього мера Павла Каспрука, сином якого він є. Та головне – відсутність гідної конкуренції. А тому при всьому розумінні кращих господарських якостей у головного конкурента Каспрука – Віталія Михайлішина, чернівчани не могли і не проголосували за колишнього «регіонала», – констатує Забродський.

Однак перемога Каспрука цього року не є такою ж передбачуваною, говорить журналіст.

Партія Яценюка за будь-яку ціну хоче зберегти контроль над Чернівцями – експертВ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» буковинський політтехнолог проаналізував діяльність міського голови Чернівців Олексія Каспрука.

«Партія Петра Порошенка має свого кандидата, і якщо так зване об'єднання залишиться плітками, то Наталія Якимчук матиме усі шанси перемогти на цих виборах. Одного разу вона уже ледь не перемогла, але тепер, вочевидь, помилки враховані й уже нічого не заважає повноцінно боротись за посаду міського голови», – відзначає Забродський.

Саме тому, на його думку, Каспруку сьогодні найскладніше.

«Віталій Михайлішин знає, що його максимум на цих виборах – третє місце та міцна фракція в міськраді. Тому організувати пул із бажаючих другого ешелону для розтягування голосів не так вже й просто для Каспрука. І Сеничак, і Добровольський, і багато інших колишніх учасників мерських перегонів прекрасно розуміють неможливість власної перемоги, тож і не погодяться виступати статистами», – відзначає журналіст.

З огляду на вищесказане, головною загадкою залишається, що запропонує Яценюк, щоб Якимчук відмовилась від балотування на посаду мера у разі появи нових об'єднань, та чи готові взагалі молоді чернівецькі представники «БПП» вже на самому початку своєї партійної кар'єри обслуговувати чужі партійні інтереси.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 34 обіцянки Олексія Каспрука, більшість з яких (22) знаходяться в процесі виконання. Варто відзначити, що лише в одному випадку він не дотримав свого слова. Так, пообіцявши змінювати керівників «Чернівціводоканалу» до тих пір, поки там не наведуть лад і підприємство не стане прибутковим, йому не вдалося дцього виконати. У квітні начальником КП «Чернівціводоканал» було призначено Сергія Дзезика.

Відзначимо також, що система народного контролю «Слово і Діло» підготувала онлайн-спецпроект «ОБРАНІ», за допомогою якого кожен може самостійно стежити за всіма подіями та попередніми результатами місцевої виборчої кампанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: