Кернес за дев’ять років пустив у Харкові коріння на 10-15 років вперед – політик

Читать на русском
Геннадій Кернес

Підсумки роботи Харківського міського голови Геннадія Кернесаможна буде остаточно підбивати лише тоді, коли точно стане зрозуміло, що він не буде мером міста, а його команда в міській раді не матиме більшості. Але вже зараз потрібно розуміти, що ця команда все одно буде, тому що Кернес за дев’ять років пустив у місті коріння на 10-15 років уперед.

Таку думку в коментарі у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» журналістам «Слова і Діла» висловив голова Харківської обласної організації політичної партії «Демальянс» Євген Лисичкін.

За його словами, роботу Кернеса варто оцінювати з 2006 року, коли він став фактично другою людиною в місті.

«Методи та критерії роботи як Михайла Добкіна, так і Геннадія Кернеса не змінювалися, не змінюються і вочевидь змінюватимуться. Це робота, яку мають бачити виборці, туристи міста. Робота «фасадна», яка не потребує великих бюджетних коштів, але за яку можна додати собі відсотків на виборах. Головні дороги міста, такі, як проспект Гагаріна, проспект Леніна та ін., безумовно, приведені до ладу. Проте залишаються і на сьогодні в катастрофічному стані внутрішньоквартальні дороги та дороги неосновного значення.

Аналогічна ситуація й з інфраструктурою вулиць. У поганому стані залишається житловий фонд міста, розвиток ОСББ містом підтримується не в повному обсязі. Залишається незрозумілою й ситуація, коли в місті створюються комунальні підприємства у тих сферах і галузях, в яких без проблем функціонували приватні компанії і вільно могли б продовжувати функціонувати далі. І це при тому, що є взагалі одіозні комунальні підприємства – КП «Жилкомсервіс», КП «Центральний парк імені Горького», які уже кілька років підозрюються у фінансових злочинах», – відзначає експерт.

Кернес став для Харкова недозволеною розкішшю – активістАктивіст поділився міркуваннями щодо виборчої кампанії та потенційних кандидатів у мери Харкова.

Загалом же, за словами Лисичкіна, практично у всіх сферах міського господарства сьогоднішній владі міста не вистачає прозорості у власній діяльності, без якої не буде і довіри мешканців міста, а також звичайної конкуренції.

Відповідаючи на запитання «Слова і Діла» щодо шансів Кернеса на майбутніх виборах, очільник харківського «Демальянсу» відзначив, що багато залежатиме не лише від виборів мера, а й від складу міськради.

Відзначимо, системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 158 обіцянок Кернеса, при цьому більшість з них не виконані (67), що склало 42% рейтингу його безвідповідальності.

Також нагадаємо, що самостійно стежити за всіма подіями та попередніми результатами місцевої виборчої кампанії відтепер можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: