Успіхи та провали мера Одеси Труханова. Експерт

Читать на русском
Геннадій Труханов

Одними з головних негативних аспектів у оцінці діяльності Геннадія Труханова є вкрай низька якість роботи у сферах екології та охорони здоров'я, а також низькі темпи викорінення корупції в підвідомчих органах.

Таку думку в коментарі журналістам «Слова і Діла» в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив політолог Геннадій Чижов.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси
Труханов пообіцяв розвивати одеську муніципальну програму "Безпечне місто"Сказано 12 грудня 2012 р.Статус обіцянки: Виконано

«В цілому, при низькому темпі реалізації власної передвиборчої програми меру Одеси вдалося налагодити роботу виконавчих органів міськради, підвищити рівень виконавчої дисципліни у співробітників виконкому, комунальних підприємств і в бюджетній сфері міста. Водночас є навіть певні досягнення, серед яких поступове й системне наведення ладу в сферах ЖКГ, благоустрою, дорожнього господарства, запуск нових міських програм «Безпечне місто», «Одеса туристична», вирішення проблем з недобудовами», - констатував Чижов.

Щодо того, що поки залишається нереалізованим, то тут, за словами експерта, в першу чергу слід відзначити те, що Труханову так і не вдалося досягти необхідного рівня публічності в роботі міського голови та виконавчих органів міськради.

«Також не вдалося ліквідувати монополію ЖКСів на ринку комунальних послуг, забезпечити доступність міських пляжів (безкоштовний прохід на пляжі й до моря), ліквідувати стихійну забудову узбережжя, істотно збільшити оновлення рухомого складу міського електротранспорту. Крім того, вкрай низькою є якість виконання обіцянок Труханова в таких сферах, як екологія та охорони здоров'я. Також низькими є темпи роботи з викорінення корупції в підвідомчих органах», – пояснив свою позицію експерт.

Водночас, незважаючи на все це, за словами Чижова, у Геннадія Труханова досить високий рейтинг. Хоча не слід забувати, що контркандидат Труханова Едуард Гурвіц також битиметься до кінця, впевнений фахівець.

Відзначимо, що система народного контролю «Слово і Діло» підготувала онлайн-спецпроект «ОБРАНІ», за допомогою якого тепер кожен може самостійно стежити за всіма подіями та попередніми результатами місцевої виборчої кампанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: